Over ons

Een nieuw digitaal tv-formaat, ATSC genaamd, wordt geïmplementeerd in Noord-Amerika en zal het analoge NTSC-formaat tegen 2009 vervangen. Hierdoor kan high-definition tv (HDTV) worden geïmplementeerd op terrestrische televisie-uitzendingen. Door deze digitale tv-omschakeling kunnen gezinnen die momenteel geen satellietsysteem hebben, digitale terrestrische televisie ontvangen, wat een veel betere beeldkwaliteit zal opleveren.

In het VK is deze transformatie al een paar jaar aan de gang, met als resultaat dat veel mensen een even grote keuze aan kanalen hebben die beschikbaar zijn via digitale terrestrische televisie-uitzendingen als bij een satellietsysteem, en dat de beeldkwaliteit aanzienlijk is verbeterd.

Voor de consument moet het duidelijk zijn dat het niet nodig is om een ​​volledig nieuw tv-toestel te kopen om de nieuwe uitzendingen te ontvangen. Een eenvoudige set-top box (digitale tuner) kan worden gebruikt, hoewel steeds meer nieuwe tv’s digitale uitzendingen kunnen opvangen zonder een extra box. Deze settopboxen zijn erg goedkoop, dus het is geen enorme investering, en de Amerikaanse regering neemt maatregelen om mensen met kortingsbonnen te helpen om ervoor te zorgen dat iedereen upgradet naar de nieuwe dienst voordat de analoge uitzendingen stoppen. De enige mogelijke extra uitrusting kan een verbeterde antenne zijn.