Het plaatsen van een video op een website was een zeer spannend ding slechts een paar jaar geleden. Nu wanneer mensen naar een website gaan, verwachten ze bijna een video te zien. Nu kunnen we niet alleen een YouTube of andere video en snel post-it op onze website, maar we kunnen ook video direct opnemen van sites zoals MySpace zonder te uploaden of transcoderen. Vrij verbazingwekkende dingen.

Zelfs live internet uitzendingen heeft een lange weg afgelegd. Slechts 3 of 4 jaar geleden, om een kwaliteit live-uitzending te doen via het internet vereist dure apparatuur en dure tech mensen aan te sluiten alle draden. Gelukkig, zoals de meeste dingen op het internet, technologie blijft steeds beter en beter.

Ze slaan al uw videobestanden op en upgraden de toepassing aan hun kant, zodat u altijd de beste en nieuwste hebt en uw computer niet met grote mediabestanden verrommelt. Hoewel live-uitzendingen het meest geschikt zijn voor breedbandverbindingen, moet u de mogelijkheid hebben om uw uploadsnelheid aan te passen aan kijkers met tragere verbindingen.

Dit is een biggy! Het doen van lange live-uitzendingen kost veel voorbereiding en tijd en de mogelijkheid om ze uit te sturen als links of insluiten ze op uw website is van cruciaal belang om gebruik te maken van uw tijd. Flash is een iets lager formaat dan Windows Media, maar flash is geïnstalleerd op 95% van alle computers en is compatibel met zowel Macs en pc’s, garanderen dat uw uitzending kan worden bekeken door de meeste mensen.

Tegenwoordig zijn een breedbandinternetverbinding, webcam en een provider van broadcast-solution alles wat je nodig hebt. Als u een digitale videocamera (het soort dat u zou kunnen nemen om het strand om de kinderen te filmen!) krijg je betere kwaliteit, maar een webcam zal ook werken. Het gebruik van een webcam met een ingebouwde microfoon is het beste in mijn ervaring.