We zijn al aan het einde van het eerste decennium van de 21e eeuw, en radio, tv en internet omroep banen zijn niet uitgestorven. Sommigen zeggen dat er minder beschikbare radio-en tv-uitzendingen banen in het komende decennium, maar anderen het niet eens.

Met de push voor hoger onderwijs en gespecialiseerde vaardigheden wordt het onderwijs in de omroep zeer gewaardeerd. Wat doet men met een omroepopleiding? Waar moeten pas afgestudeerden heen om de beste uitzendbanen in de Verenigde Staten en daarbuiten te vinden?

Omroepscholen en journalistiek afdelingen hebben allemaal arbeidsbemiddeling middelen voor aankomende afgestudeerden en nieuwe afgestudeerden. Echter, als deze leads zijn niet genoeg of bieden niet het type job afgestudeerden willen, zijn er andere middelen. Huidige kranten en de website Current.org hebben bijgewerkte jobboards met de meest recente uitzendtaken, waaronder omroepmanagement, productie, programmering, marketing en ontwikkeling.

Op zoek naar overdracht of ervaring een ander type van de omroep baan? Zoek de website van de Corporation for Public Broadcasting voor televisie of radio banen door de staat. Blader door zendtaken van Alaska tot Virginia en overal daartussenin voor de meest geschikte werkomgeving. Onlangs vermelde omroep banen omvatten nieuws redacteur, senior accountant, executive web producer, en tv-station coördinator. Een andere optie is om te zoeken naar een specifieke publieke omroep netwerk zoals NPR, PRI, PBS, of American Public Media met het uitzenden van vacatures in Minnesota, Californië en Florida.

Een nationale jobbank voor afgestudeerden in de uitzending is CareerPage.org, waarin verschillende soorten uitzendtaakcategorieën worden vermeld. Als u het specifieke gebied weet waarin u wilt werken, u kiezen uit administratie, engineering, nieuws, programmering, promoties, productie of verkoop. Elk type heeft zowel radio- als televisiesubcategorieën. Bovendien kan een werkzoekende een afzonderlijke status selecteren of alle staten doorzoeken.